Flag

Vişneli Cupcake

6 adet
Orta
80 dk.
Vişne ve çikolata dolgulu muffinler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kağıt muffin kalıbı

Malzemeler

Hamur
1 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıtoz şeker
1yumurta
75 geritilmiş tereyağı
0,5 çay bardağısüt
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Dolgu
18 adetçekirdeksiz vişne
1 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Süslemek için
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
15 - 20 damlaDr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Picture - Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci
1

Ön hazırlık

Muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Toz şeker ve yumurtayı çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine eritilmiş tereyağı, süt ve şekerli vanilini ekleyip kısa bir süre çırpın. Elediğiniz unu ilave edip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Muffin kalıplarına birer tatlı kaşığı dolusu hamur koyun. Üzerlerine vişneleri sıralayıp çikolata parçalarını paylaştırın. Üzerlerine kalan hamuru paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Kremanın hazırlanışı ve süsleme

Süt ve krem şantiyi çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasının iç kısmına kırmızı jel renklendiriciyi şeritler halinde sıkın. Daha sonra krem şantiyi doldurun. Muffinlerin üzerine çiçek şeklinde sıkıp inci ile süsleyin.