Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Vişneli Cupcake  

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Vişne ve çikolata dolgulu muffinler.

6 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Vişneli Cupcake  

Hamur:

1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta (orta boy)
75 g eritilmiş tereyağı
½ çay bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

18 adet çekirdeksiz vişne
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Süslemek için:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 ½ çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
15 - 20 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci

Kalıp:

6 adet kağıt muffin kalıbı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık:

Muffin kalıplarını fırın tepsisine sıralayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170°C

Alt-üst pişirme: 180°C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Toz şeker ve yumurtayı çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine eritilmiş tereyağı, süt ve şekerli vanilini ekleyip kısa bir süre çırpın. Elediğiniz unu ilave edip mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Muffin kalıplarına birer tatlı kaşığı dolusu hamur koyun. Üzerlerine vişneleri sıralayıp çikolata parçalarını paylaştırın. Üzerlerine kalan hamuru paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Kremanın hazırlanışı ve süsleme:

Süt ve krem şantiyi çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasının iç kısmına kırmızı jel renklendiriciyi şeritler halinde sıkın. Daha sonra krem şantiyi doldurun. Muffinlerin üzerine çiçek şeklinde sıkıp inci ile süsleyin.

Beslenme bilgileri * Vişneli Cupcake  

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Enerji 1Kj