Flag

Vişneli İrmik Tatlısı

Yaklaşık 6 - 7 kase
Orta
60 dk.
Nefis uyum, pratik hazırlık..vişne ve irmik tatlısının uyumu.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

İrmik tatlısı
2,5 su bardağısüt
1 poşetDr. Oetker İrmik Tatlısı
25 gmargarin
Jel
1 su bardağıçekirdeksiz vişne
1 paketDr. Oetker Vişne Aromalı Jel
5 çay bardağısu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Vişne Aromalı Jel
1

İrmik tatlısının hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın, üzerine irmik tatlısı poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca, margarin ilave edip ocağı kısın ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp kaselere yarılarına kadar dolduracak şekilde paylaştırın ve soğumaya bırakın.


Hazırladığınız tatlının üzerlerine vişne tanelerini sıralayın.

2

Jel

2,5 çay bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve eriyinceye kadar karıştırın. Eridikten sonra kalan 2,5 çay bardağı suyu ilave edin ve bir süre daha karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.

3

Soğuyan irmik tatlılarının üzerlerine vişneleri kapatacak kadar jel dökün ve buzdolabında donuncaya kadar bekletin. Daha sonra kalan jeli paylaştırın ve tekrar dondurun. Soğuk servis yapın.