Flag

Vişneli Pasta

12 dilim
Orta
30 dk.
Pastacı kreması ve vişne dolgulu klasik pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Pandispanya için
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
0,5 su bardağısu
Dolgu için
1 poşetDr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema
3 su bardağıdondurulmuş çekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığıtoz şeker
0,5 çay bardağısu
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
Islatmak için
1 su bardağısüt
Kaplama için
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın. 

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu tarifine göre çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından alın. Kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. 

3

Pastacı kremasının hazırlanışı

Süt ve kremayı tencereye alın, üzerine pastacı kremasını boşaltın. Orta ısıdaki ocakta el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Vişneli karışımın hazırlanışı

Vişne ve toz şekeri bir tencereye alın. Yarım çay bardağı suyu bir kaseye alın. Üzerine nişastayı ilave edip kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı vişnelerin üzerine dökün. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. 1 çay bardağı kadarını üzeri için ayırın.

5

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Pandispanyanın üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Pastacı kremasını mikser ile 1-2 dakika çırpın. Servis tabağındaki pandispanyayı sütün 1/3'ü ile ıslatın. Vişneli karışımın yarısını yayın. Üzerine pastacı kremasının yarısını yayın. İkinci kat pandispanyayı koyun, kalan sütün yarısı ile ıslatın. Kalan vişneli karışım ve pastacı kremasını yayın. Son kat pandispanyayı koyun ve kalan süt ile ıslatın.

6

Kaplama ve süsleme

Pasta kremasını soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Kremadan içinden 4 yemek kaşığı kadarını alıp 0,5 cm çapındaki yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Kalan krema ile pastayı kaplayın. Torbadaki pasta kreması ile süsleyin. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Süre sonunda üzerine ayırdığınız vişneleri sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.