Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.
Muzlu Kek Karışımı - Banana Bread

Muzlu Kek Karışımı - Banana Bread

Çay ve kahvenin yanında kek keyfinize keyif katmanız için Muzlu Kek Karışımı sizleri bekliyor!

Kendine has ıslak yapısı ile damaklarda taht kuran Muzlu Kek Karışımından ister kek ister muffin hazırlayabilirsiniz.

Muz tozu, tarçın ve karanfil baharatları içeren Muzlu Kek Karışımını hazırlarken, arzu ederseniz ceviz, zencefil, muskat ve kişniş gibi baharatlarla da ekleyebilirsiniz.

Hazırlanışı

1.

Ön hazırlık ve hamurun hazırlanışı

Kek kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)

Alt-üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)

Muzları soyun ve dilimleyin. Un karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine yumurta, tereyağı ve dilimlenmiş muzu ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.

2.

Pişirme

Hamuru kek kalıbına döküp fırının orta rafına yerleştirin ve belirtilen sürede pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 45-55 dakika (kelepçeli veya baton kalıp* için)

* Baton kalıpta pişiriyorsanız, pişirme süresinin 20. dakikasında hamurun üzerini bıçakla uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin ve pişirmeye devam edin.

3.

Servis

Fırından çıkardığınız keki 10 dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Daha sonra spatula yardımı ile kalıbın kenarlarından ayırarak çıkartın ve soğutma teli üzerinde soğutun. Dilimleyerek servis yapın.

Malzemeler Muzlu Kek Karışımı - Banana Bread

     Tarife göre ilave edilecekler:

  • 2 yumurta
  • 125 g oda sıcaklığında tereyağı
  • 200 g (yaklaşık 2 orta boy) muz
  • Kalıp önerisi: 11 X 25 cm baton kalıp veya 24 cm çapında kelepçeli kalıp

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir.

buğday unu

 

Beslenme değerleri Muzlu Kek Karışımı - Banana Bread

100g Paket içeriği
Enerji 1496kJ
357kcal
Protein 5.1g
Karbonhidrat 49.2g
Şeker 27.2g
Yağ 15.5g
Doymuş yağ 9.37g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 399g

 Temel Hamur Okulu

Özenle denenmiş

En temel uygulamalar ve yaratıcı tarifler
 VİDEOLAR

Deneme Mutfağından Püf Noktalar ve İpuçları

Mutfakta yardımcınız olabilecek bir çok bilgi