Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.
Kırmızı Kadife Kek - Red Velvet

Kırmızı Kadife Kek - Red Velvet

Orijinal ismi Red Velvet olan bu kek, adını kadifemsi yapısı ve kırmızı renginden alıyor. 

Dr. Oetker Kırmızı Kadife Kek - Red Velvet paketinin içerisinde özel un karışımı ve krema karışımı bulunmakta. Dışarıdan çok az malzeme eklenerek hazırlanan Dr. Oetker Kırmızı Kadife Kek - Red Velvet arzu edilirse cupcake şeklinde de hazırlanabiliyor.

Dr. Oetker Kırmızı Kadife Kek - Red Velvet daha şimdiden özel günler için hazırlanan sunumların aranan bir ürünü olmaya aday.

Kırmızı Kadife Kek ürünümüzü sipariş vermek için:

Hazırlanışı

Tarife göre ilave edilecekler:

Un karışımı için:

3 yumurta 

50 ml (yaklaşık 5 yemek kaşığı) süt

100 gr yumuşak margarin

Krema için:

300 ml (1,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt

Öneri: 

Arzuya göre kremayı 200 ml (1 su bardağı) bozdolabında soğutulmuş süt ve 200 ml süt kreması kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

Kalıp önerisi: 24 cm çapında kelepçeli kalıp

1

Ön hazırlık ve hamurun hazırlanışı:

Fırını belitilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)

Alt - üst pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)

Kalıbın tabanını ve kenarlarını margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Un karışımını çırpma kabına boşaltıp üzerine yumurta, süt ve margarini ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamuru kalıba dökün ve üzerini düzeltin. Kalıbı fırıının orta rafına yerleştirin ve belirtilen sürede pişirin. Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatül yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve keki soğumaya bırakın. 

Pişirme süresi: Yaklaşık 45-55 dakika

2

Kremanın hazırlanışı:

Sütü derin bir çırpma kabına alın. Üzerine toz karışımı ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı beklemeden kullanın. 

3

Süsleme:

Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Kekin ilk katını servis tabağına alın. Üst süsleme için yaklaşık 2-3 yemek kaşığı keki iç kısmından alarak ufalayın. Kekin üzerine kremanın yarısını yayın ve ikinci kat keki koyun. Üzerine kalan kremayı yayın. Kek kırıntıları ile süsleyin. Buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Kırmızı Kadife Cupcake

Un karışımını tarifine göre hazırlayın. 18-20 adet cupcake kalıbına paylaştırın ve belirtilen fırın ayarında 20-25 dakika pişirin. Suğutup üst kısımlarından oyarak kek kırıntıları çıkarın. Arzuya göre oyuk kısımlara meyve parçaları koyun. Kremayı tarifine göre hazırlayın, krema sıkma torbası ile cupcakelerin üzerine sıkın. Üzerine kek kırıntıları serpin.

Alerjen Malzemeler

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir.

buğday unu
buğday nişastası

 

Beslenme değerleri Kırmızı Kadife Kek - Red Velvet

100g Paket içeriği
Enerji 1223kJ
291kcal
Protein 4.6g
Karbonhidrat 42.6g
Şeker 27.73g
Yağ 11.4g
Doymuş yağ 4.75g

Ürün hakkında daha fazla bilgi

Ağırlık: 462g