Flag

Kakaolu Armutlu Crumble Kek

Yaklaşık 10 dilim
Orta
120 dk.
Armut ve badem ile hazırlanan kakaolu kırıntı kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (18x28 cm)

Malzemeler

Üzeri için
3 adetarmut (orta boy)
3 yemek kaşığıiri kırılmış badem
Crumble için
75 goda sıcaklığında tereyağı
3 yemek kaşığıtoz şeker
1 su bardağıun
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Kakao
Hamur
125 goda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağıtoz şeker
3yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağısüt
2 - 3 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
1

Ön hazırlık

Armutların kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Crumble'ın hazırlanışı

Tereyağı, toz şeker, un ve kakaoyu bir çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile düşük devirde 1-1,5 dakika çırparak kırıntılar haline getirin.

3

Hamurun hazırlanışı

Tereyağı ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Süre sonunda çırpmaya devam ederek yumurtaları teker teker ekleyin ve toplamda 3 dakika daha çırpın. Şekerli vanilin, süt ve kakaoyu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Mikseri düşük devire alın, un ve hamur kabartma tozunu ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın ve kaşık ile yayın. Hazırladığınız armutları sıralayın ve bademleri serpin. Üzerine hazırladığınız kırıntı hamurları serpin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.