Kağıt muffin kalıplarını metal muffin kalıbının içine oturtun. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine un, kakao, şekerli vanilin ve hamur kabartma tozunu ilave edip 1 dakika daha çırpın. Tereyağını ekleyin ve kısa bir süre daha çırpın. Çikolata parçalarını ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından aldıktan sonra metal muffin kalıbından çıkarın. Soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.
Kremayı bir tencereye alın. Düşük ısıdaki ocakta ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve çikolatayı iri parçalara kırarak ekleyin. Eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Soğuyan muffinlerin orta kısımlarını çay kaşığı yardımı ile oyarak boşluk oluşturun. Bu boşluklara hazırladığınız çikolatalı karışımı paylaştırın. Krem şantiyi soğuk su ile 3-4 dakika çırpın. Muffinlerin üzerine yayın. Pişirme kağıdı üzerine Pi sayısı çizin ve makas ile kesin. Bu şablonu kremaların üzerine koyup kakao serpin ve dikkatlice kaldırın. Tüm muffinleri bu şekilde süsleyin ve servis yapın.
İlgili Tarifler
Kek, Pasta
Kek, Pasta
Kek, Pasta