\

Tüketicilerimizin bilgilerine sunarız.

Ocak 2019 Dr. Oetker Haberleri

Sayın Tüketicimiz,

Dr. Oetker Gıda Sanayi ve Tic. A.Ş. firması, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın vermiş olduğu üretim izni ile faaliyetlerini gerçekleştirmektedir ve denetime tabidir. Şirketimiz Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili yasal mevzuatı ve yaptığı denetimler sonucunda, izin verilen ham maddeler ile çalışmakta olup ürünlerimiz Türk Gıda Kodeksi'ne uygun olarak formüle edilip üretilmektedir. Üretmekte olduğumuz ve piyasada satılan ürünlerimizin ambalajları üzerinde o üründe kullanılan tüm ham madde bilgileri yer almaktadır. Bu durum tüketiciyi bilgilendirme açısından gerekli olan yasal bir zorunluluktur.

Sosyal medyada paylaşılan “firmamızın domuz eti kullanımı” konusundaki içerikler gerçeği yansıtmamaktadır. Ürünlerimiz domuz yağı ve domuzdan elde edilmiş hiçbir ürünü, ham maddeyi içermez. Bu ibare de ürünlerimizin ambalajları üzerinde yazılı olarak bulunmaktadır. Ayrıca, pizza ürünlerimizde kullanılan ham maddelerin helal sertifikaları da bulunmaktadır. Dr. Oetker Helal Gıda Sertifikalarını, markamızın web sitesindeki ( http://www.droetker.com.tr ) dondurulmuş pizza sayfalarında bulunan https://www.droetker.com.tr/tr-tr/urunler/ristorante/helal-gida-sertifikamiz.html linkinden inceleyebilirsiniz.

Asılsız, haksız ve karalayıcı savlar içeren bu yazıyı paylaşımda bulunan sayfalar hakkında yasal süreç başlatılmıştır.

Ayrıca, bilginin gerçek olmadığı muhatapları tarafından defalarca kanıtlanmış olup; İstanbul’da herhangi bir domuz çiftliği bulunmadığı da TBMM Dilekçe Komisyonu’nun 2011 tarihli karar cetveliyle sabittir.

Dr. Oetker Gıda Sanayi ve Tic. A.Ş. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Sistemi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi sertifikalarına sahiptir ve bu sistemleri uygulamaktadır.

Sevgi ve saygılarımızla,

Dr. Oetker Türkiye – Müşteri Hizmetleri

Basında daha fazla bilgi için