Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Soğutularak Kesilen Kurabiyeler

Bu çeşit kurabiyelerin hamurlarındaki yağ oranı fazla olup yoğrulduktan hemen sonra şekillendirilmeleri zordur. Bu hamurlar tezgahta rulo yapılır streç filme sarılıp bir süre buzdolabında bekletilir. Böylelikle yapı hafif sertleşir. Buzdolabından alınıp bıçak yardımı ile dilimlenir ve pişirilir. Hamurun soğutulması yöntemi ile hazırlanan bu kurabiyeler için bir diğer yöntem de; 2 çeşit hamur yapıp tezgahta ayrı ayrı açmak ve sonra bu iki hamuru üst üste koyarak rulo yapmak ve daha sonra benzer işlem basamaklarına geçmek de bir seçenektir. İkinci hamur kakaolu, portakallı gibi başka renk ve aromalarda olabileceği gibi, ikinci hamur yerine ince tabaka halinde marmelat veya eritilmiş çikolata sürmek, fındık-fıstık serpmek renk ve lezzet katan seçenekler arasındadır.