Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Ağartma

Bunun üç ayrı anlamı vardır; Çiğ besinler, katkısız (bazen tuz veya sirke katılmış olabilir) kaynar suya atılıp çıkartılır, soğutulur ve süzülür. Böylece besinler dirileşir, arıtılır, fazla tuzları alınır, hacimleri küçülür. İkinci olarak, şeker ve yumurta sarısı rengi açılana kadar çırpılır. Son olarak da renk değişimi olmadan pişirme için patatesler kullanılmamış kızartma yağına atılır, daha sonra da kıtırlaşma ve sarı renk için yüksek derecede ısıtılan başka bir yağa atılırlar.