Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Acılaşmak

Kalıcı ama hoş olmayan, dili veya burnu tahriş eden duyuyu tanımlar. Beklemiş veya bozulmaya başlamış gıdalardan bu his alınabilir. Özellikle yağ içeren maddeler bayatlama sonucunda veya ışık, ısı gibi etkenlerle karşılaştıklarında bu durum daha çok ortaya çıkar.