Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Akçaağaç Şurubu

Kuzey Amerika'nın batısında yetişen bu ağacın gövdesi ilkbaharda çizilir ve buradan toplanan özsuyu kaynatılarak yoğunlaştırılır. Pişme süresine bağlı olarak şeffaf, altın renkli bir şurup ya da parçalar halinde veya granüller şeklinde şeker elde edilir. Eskiden tek şeker kaynağı olarak kullanılırken bugün mutfaklarda veya sunumlarda pancake ve kreplerin veya dondurmaların üzerinde ağırlıklı olarak kullanılmaktadır. Mousseler ve suflelerde de kullanılır.