Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Ayçöreği

İki ayrı hamur ile hazırlanan bir çörektir. Orjinal tarifinde şeker, tereyağ, portakal çiçeği suyu, soyulmuş ve dövülmüş badem ile hazırlanan badem ezmesine benzeyen bir hamur hazırlanır ve hazırlanan diğer yumuşak hamurun içerisine sarılarak ay şekli verilip pişirilir. 
Şimdilerde birçok pastanede, bayatlayan kakaolu kekleri değerlendirmek amacıyla içe sarılan hamur bu keklerden yararlanarak hazırlanılır.