Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Ayıklama

Meyve ve sebzelerin yenmeyen kısımlarının temizlenmesi anlamına gelir. Bunlar sap, kabuk, çekirdek gibi bölümler olabilir. Aynı şekilde bakliyat, tahıl veya hububatların içinde bulunan yabancı maddelerin (örneğin; taş, kabuk, ot, kepek gibi…) ayıklanması işlemi.