Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Ayva

Sarı renkli, kendine has güçlü bir kokusu olan, sert etli bir meyve. Bu meyveden tatlı, marmelat, reçel, ev yapımı jöleler, likörler, kompostolar yapılır. Pektin açısından güçlüdür, bu nedenle kıvam vermek amacı ile de kullanılır. Doğrudan sade veya tuzlanarak yenildiği gibi dolmalık biber gibi oyulup içi doldurulur veya yahnilere katılır. kereviz ile birlikte pişirilebilir. Ayrıca içi oyulduktan sonra balla doldurulup hamurla kaplandıktan sonra fırınlanabilir.  Ayva tatlısı bilinen en genel tatlıdır.