Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Baş

Kelle. Kasaplık hayvanların sakatat olarak da adlandırılan bölümlerinden biri. Temizlenen, derisi soyulan ve tütsülenen kasaplık hayvanların başlarındaki bazı yanak, dil, beyin gibi kısımlardan sıcak veya soğuk tüketilen yemekler hazırlanır. Dil söğüş, beyin tuzlama, kelle paça çorbası gibi birçok şekilde tüketilebilir.