Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Badem Ezmesi

Ezilmiş badem, şeker, yumurta akı bazlı, bazı durumlarda aroma ve renklendirici katılmış, pastacılıkta kullanılan malzeme. 
Ayrıca, kabuğu soyulmuş tatlı bademlerin incecik dövülmeleri sonrasında eşit miktarda toz şeker ve az miktarda glikoz şurubu eklenerek hazırlanan ürün. 
Şekerleme olarak tüketildiği gibi pastacılıkta dekorasyon amacıyla da kullanılır (marzipan).