Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Bağlamak

Sıvı maddeler içeren yemekleri koyulaştırma işlemi. Örneğin; bazı çorbalar için hazırlanan meyane (unun yağda kavrulup sıvı ile seyrekleştirilmesi ile elde edilir), çorbanın kıvamlanması için kullanılır. 

Ya da bazı yemekler için gerçekleştirilen terbiye işlemi. Bu bazen yumurta sarısı ve az miktarda limon suyunun çırpılması sonucu elde edilir ve yemeği koyulaştırmak için kullanılır. 

Zaman zaman krema da lezzet vermesinin yanı sıra kıvamlandırma veya bağlayıcı özelliğinden dolayı yemeklerde, çorbalarda ve tatlılarda kullanılır. Aynı şekilde mayonez hazırlarken yumurta sarısının bağlayıcı özelliğinden yararlanılır.