Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Balık

Sularda yaşayan, genellikle üzerleri pullar ile kaplı solungaçlı ve yüzgeçli birçok türü olan canlı. Deniz ve tatlı suda yaşayan çeşitleri vardır. Deniz veya nehir balıkları sıcak veya soğuk olarak değişik biçimlerde hazırlanırlar. Balık satın almak, temizlemek, saklamak ve pişirmek dikkat ister. Satın alırken mevsimine ve tazeliğine dikkat etmek gerekir. 
Temizlemek ve ayıklamak pişirme şekline göre değişiklik gösterebilir (bütün, fileto, dilimlenmiş gibi). Balık avlandığı veya sudan alındığı andan itibaren tazeliği azalan bir besindir, bu nedenle soğuk zincirinin kırılmamasına ve soğukta veya dondurucuda saklanma koşullarına dikkat etmek gerekir. 
Balıkların cinslerine göre pişirme şekilleri de değişebilir. Örneğin; daha yağlı balıklar tava yerine ızgara yapılırlar veya fırınlanırlar. Çorbası yapılan balık türleri de farklıdır. Buharda veya sebze suları ile pişirilenlerle tütsülenen veya tuzlaması yapılan, limon suyunda marine edilip çiğ tüketilen vb. balık çeşitleri vardır.