Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Balık Yumurtası

Erkek balıkların genital salgı bezlerinde salgılanan, fosfor açısından zengin, beyaz yumuşak kesecik. Ordövr, garnitür olarak tüketilir. Ayrıca dişi balıktan alınan ve değerli bir besin sayılan topak halinde birleşmiş yumurta kütlesi de balık yumurtasıdır. Sert balık yumurtası denen bu dişi balık yumurtalarının yanı sıra, erkek balığın yumurtaları da daha yumuşaktır ve besin olarak kullanılır. Sert balık yumurtalarının en değerlisi havyar yapımında kullanılan mersin balığı yumurtasıdır. Balıkların yumurtaları genellikle tuzlandıktan ya da tütsülendikten sonra yenir. Tütsülenmiş morina yumurtası İngiltere’de çok sevilen bir besindir; tuzlanmış sazan yumurtalarıyla hazırlanan ve pek çok ülkede sevilen bir meze olan tarama Yunanistan kökenlidir. Yumuşak balık yumurtaları, suda haşlanarak ya da kavrularak, yemeklerden önce iştah açıcı olarak sunulur. Ringa, uskumru, kefal, som balığı, tirsi ve dil balığı yumurtaları çok değerli sayılır.