Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Bambu

Bambunun küçük fidanları sebze olarak yenebilir ya da sirke içinde turşusu kurulur. Gıda olarak en uygun cinsler Bambusa, Dendrocalamus ve Phyllostachys'dir. 

Bazı bambu türlerinin hafif asitleri vardır ve bu yüzden tatları acıdır. Bu acı tat kaynatılarak yok edilebilir. Japonya'da bu acı tadı yok etmek için bambu kaynatılırken içine pirinç unu eklenir, ayrıca Şili biberiyle de hazırlanabilir.

Bambu turşusuna „Achia“ ya da „Atchia“ denir. Avrupada ve Türkiye'de kurutulmuş veya konserve edilmiş bambu filizleri marketlerde bulunabilir. Düşük kalorili, B vitamini ve fosfor açısından zengindir. 

Japonlar bol nişastalı olan bambu tohumlarını severek tüketirler. Yaprakları Vietnam ve Çin'de buharda pişen yemeklerde kullanılır. Ayrıca bambu mutfak ekipmanı olarak da kullanılır. Örneğin; Kamboçya'da kıyma kavururken kamış olarak veya yine uzak doğuda buharda pişirilecek gıdalar için sepet olarak kullanılır.