Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Bamya

Değişik kültürlerin mutfaklarında kendine yer bulan bir sebzedir. Bunlar arasında Akdeniz ülkeleri, Hindistan, Japonya ve Amerika'nın güney eyaletleri sayılabilir. Bamyanın yapılış şekli de ülkeden ülkeye değişir. Türkiye'de ve genel olarak Akdeniz ülkelerinde sebze yemeği olarak ya da etli veya yöresel olarak çorbası yapılarak tüketilen bamya, Türkiye'de çok tercih edilmese de kızartılarak da tüketilmektedir. Amasya, Tokat ve İç Anadolu'da yaygın olarak yetiştirilen ve çiçek bamyası olarak da adlandırılan çeşit, açık yeşil renkli ve küçük meyvelidir, özellikle kurutmalık olarak değerlendirilir. Çok küçük toplanmasından dolayı da çiçek bamyası adını almıştır. Diğer çeşitler Sultani (en yaygın yetiştirilen), Bornova (kınalı, sümüklenme az olduğu için konserveciler tarafından tercih edilir) ve Balıkesir (tombul ve çok çekirdeklidir) bamyasıdır. Ayrıca bamyanın yakın akrabası da “Hatmi”dir.