Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Baton/batonet

Çubuk biçiminde kesilmiş maddelere verilen genel ad. Uzun hamur yapraklarından ya da badem hamurundan hazırlanan küçük hamur işlerine de bu ad verilir. 
Aynı zamanda kek ve pasta pişirmek için kullanılan dikdörtgen kalıpların bazılarına da bu isim verilir.