Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Batırma

Etlere sarımsak, soğanlara karanfil, somon etine tane karabiber batırma işlemi. 
Ayrıca bazı tariflerdeki milföy hamuruna, açılmış yufkaya veya tart hamuruna, pişirmeden önce çatal veya delici bir alet ile batırma işlemi uygulanır. Böylece hamur pişirme sırasında gelişi güzel kabarmaz, şişmez. 
Benzer şekilde tavada pişecek sosislere çatal veya yağda kızartılacak olan biberlere patlamasınlar diye bir kaç yerinden bıçak batırılır.
Yine dolma yemeği yaparken, dolmalık biberlere de birkaç yerinden bıçak batırılır ve sonra iç malzeme konur. Bu işlem pişerken şişen iç malzemenin yukarıdan taşmasını engellediği gibi, iç malzemenin lezzetinin, yemeğin suyuna geçmesini de sağlar.