Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Beşamel

Bazı yemeklerde bağlayıcı olarak kullanıldığı gibi bazı fırın yemeklerinde de hem bağlayıcı hem de  yüzey kızartıcı özelliği nedeniyle kullanılır. 
Bu sosu hazırlamak için 70 g yağda 70 g un kavrulur ve üzerine 1 litre kadar süt yavaş yavaş yedirilerek eklenir.