Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Bekletme (Dinlendirme)

Hamur için; gelişimini ve olgunlaşmasını tamamlaması için, hazırlanmış hamurun, gerekli ve uygun bir ortamda, hava akımından uzaklaştırılarak (örneğin; kurumaması için üzerinin nemli veya kuru bir bezle örtülmesi) yaklaşık 1 saat süresince bekletilmesidir. 
Bekletilme hamurun mayasız, mayalı olmasına veya tart hamuru gibi tereyağ ile hazırlanmış olmasına bağlı olarak oda sıcaklığı, ılık ortam veya soğutulmuş ortamda (buzdolabı gibi) gerçekleştirilir. 
Et için: özellikle av etlerini yumuşatmak için geliştirilmiş yöntemlerdir.