Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Biber

Patlıcangiller familyasından, Türkiye'de bol yetişen, aynı adla anılıp tazeyken yeşil ve çoğu zaman acı meyveleri olan bitki. Çarliston, sivri, dolmalık, etli iri, paprika gibi bir çok çeşidi vardır. Lezzet ve renk verici olarak taze ve kurutulmuş haliyle yemeklerde kullanılır. Dolması, kızartması, turşusu yapılır. Ayrıca kırmızı ve etli olanından biber salçası elde edilir. C vitamini açısından zengindir, tadı, tatlıdan; çok acıya doğru çok çeşitli olabilir. Meksika biberlerinin de bir çok çeşidi vardır ve bir çoğu da çok acıdır. Dünya mutfaklarında da acı biberler çeşitli sosların ana hammaddesini oluştururlar.