Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Blanching/blanşe

Beyazlatmak / ağartmak anlamında Fransızca’dan gelen bir kelime. Şok haşlama anlamına da gelir. 
Sebzeler için; sebzeleri kaynar suya batırarak yumuşatıp daha sonra soğuk su veya buzlu suya batırıp süzme işlemi. Etler ve baklagiller için; soğuk suya koyup kaynayana kadar ısıtıp soğuk sudan geçirme ve süzme yöntemi. Pastacılık için; şeker ve yumurta sarısını çırparak beyazlatma yöntemi.