Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Börek

Bir çok çeşidi vardır. Temel malzemesi un olup hazırlanan böreğin cinsine ve özelliğine göre başka diğer malzemelerin eklenmesi de söz konusudur. Örneğin yağ oranı yüksek, yumurta oranı fazla olan (su böreği) veya aldığı şekile göre gül, kol, rulo veya sigara böreği ya da fırında, yağda veya sac üzerine pişirme şekline göre isim alanlar vardır. Genel olarak açma yufkaların aralarına sıvı harç ve en orta katmana da iç malzeme döşeyerek üst üste sıralanan yufkaların fırında pişirilmesi ile elde edilenine tepsi böreği denir. İç malzeme de isteğe bağlı olarak peynir, kıyma, patlıcan, ıspanak, pırasa, pazı gibi sebzeler, patates, maydanoz ve diğer yöresel ot çeşitleri kullanılabilir.