Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Bouilli

Herhangi bir sıvı içinde kaynatarak pişirme yöntemidir. Haşlama olarak da bilinen Bouilli pişirme yöntemi, yiyeceğin hızla kaynayan sıvının içerisinde pişirilmesi işlemidir. Bu sıvı genellikle su veya et suyudur. 
Bu yöntem; yemeğin daha yumuşak hale gelmesini sağladığı gibi, yemeği damak tadına uygun, sindirilebilir ve besin zehirlenmesine yol açabilecek bakteri içeriğini yok ederek güvenilir hale getirir. Yemeğin kalitesini, rengini, lezzetini ve dokusunu geliştirir.