Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Breeze

Fırında, az suyla veya kendi suyunda, orta ısıda pişirme yöntemidir. Bu yöntemde yiyecekle pişme sıvısının tatlarının karşılıklı olarak birbirine geçmesi yemeğe özel bir lezzet verir. Önemli olan pişme sıvısıdır. Çünkü bu sıvı ne kadar aromalı olursa yemeğe o kadar aromatik tat geçer. 
Aynı zamanda breeze olacak malzemeye uygun su kullanılmalıdır. Örneğin; balık için balık suyu, et için o ete uygun et suyu, tavuk için tavuk suyu, sebze için de ona uygun et veya tavuk suyu seçilmelidir.