Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Buğday

Neolitik çağlardan beri yetiştirilen insanlığın ıslah ettiği belki de en eski bitkidir. Öğütülerek elde edilen un, ekmek ve diğer hamur işlerinin ana hammaddesidir. İrmik, bulgur ve dövme (gendime, aşurelik buğday) ile elde edilir.