Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Büryan

Büryan, Siirt ve Bitlis illerine ait yöresel bir yemektir. Bu iş için özel olarak hazırlanmış 2-3 metre derinlikteki kuyu içerisinde odun yakılarak, ateş köz haline getirilir. Kuzunun kemikli kısımları, kuyuya yerleşebilecek büyüklükte kulplu kazan içerisine konur, su ilave edilerek köz üzerine yerleştirilir. Kemiksiz etler, çember şeklinde bulunan demire yerleştirilmiş kancalara asılır, kuyu içerisine havada kalacak şekilde yerleştirilir, kuyunun üstü kapatılarak kenarları çamur ile sıvanır. Pişme esnasında etin yağı, kazanın içine damlayarak, kuyu içerisinde duman oluşmadan etin daha lezzetli pişmesi sağlanır. Ortalama 2-2,5 saat sonra pişen kemiksiz etler, kuyudan çıkarılır. Bıçak ile istenilen miktar kadar kesilip pide ekmek üzerinde servis yapılır.