Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Buharda Pişirme

Besinlerin su içerisine atılmadan, kaynayan sıvı üzerine yerleştirilmiş ızgara sepet veya süzgeç benzeri bir aparat üzerine konularak pişirilmesi yöntemi. 
Sıvı aromatik bir sıvı da olabilir. Miktarı kabın dörte biri veya daha azı olacak şekilde olabilir. Bu yöntemde pişen besinlerin besin değerinde kayıp az olur. Ayrıca renk ve şekillerinde de bozulma olmaz.