Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Cajou Cevizi

Sakız ağacıgillerden bir tropikal iklim bitkisi. Brezilya'da yetiştirilip Portekizliler tarafından Dünya'ya tanıtılmıştır. Yoğun bulunduğu bölge Ekvator çevresidir. Çerez olarak tüketildiği gibi Hint mutfağında birçok yemeğin tarifinde bulunur. Ayrıca günümüz mutfaklarında pastanecilik ürünlerinde de kullanılmaya başlanmıştır. Yoğun lezzetli, yağlı, fosfor içerikli, şekli böbrek veya fasulyeye benzetilebilir.

İngilizce: Kaju