Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Chou

Şu veya şuale olarak dilimize geçmiştir. Ekler, profiterol, tulumba tatlısı, hanım göbeği, vezir parmağı, dilber dudağı gibi iki kez pişirme işleminden geçirilen bir hamurdur. 
İlk pişirme temel hamurun hazırlanması ile ilgilidir. Yağ eklenip kaynayan suya uygun miktarda un boca edilip bir süre karıştırılarak, hamur toplanana kadar pişirilir. Daha sonra hamur soğutulur ve içerisine tek tek yumurtalar eklenir, her eklemede her yumurta hamura yedirilir. Daha sonra istenilen şekiller için hamur porsiyonlandırılır ve amaçlanan ürün için fırında veya yağda pişirilir. 
Fırında pişirilen çeşitler kabarırlar ve içerleri boşalır. Bunların içi genellikle kremayla doldurulur, üzerleri karamelize edilen şeker ile parlatılabilir veya nötr lezzette olan bu hamurlar hem tatlı hem de tuzlu yapımında kullanılabilir. İçleri peynir ve diğer yakışacak malzeme ile doldurulup atıştırmalık olarak sunulabilirler.