Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Demleme/demlemek

Koku ve lezzet içeren bir bitkinin veya maddenin kaynar sıvı içerisinde bekletilerek lezzetinin sıvıya geçmesini sağlamak. Bitki çayları su ile, sos hazırlamak için; beyaz şarap içerisinde baharatlar, kurutulmuş otlar, taze zencefil, aromatik mantarlar, vanilya çubukları sütte, karnafil, tarçın, muskat gibi baharatlar kırmızı şarap içerisinde bekletilirler. Bu sıvılar uygun yemek ve sos hazırlığında kullanılırlar.