Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Dolma

Patlıcan, kabak, domates, biber, soğan, pırasa, kabak çiçeği, asma yaprağı başta olmak üzere (Anadolu'da yöresel tercihlere bağlı olarak, kiraz, dut ve ayva yaprağı da kullanılır.) İ İçlerine pirinç, bulgur, yöreye göre dövme, mercimek ana malzeme olarak kullanılmak üzere, etli veya etsiz hazırlanan harçların doldurulması ve birlikte pişirilmesi ile hazırlanan Türk mutfağına özgü yemek.