Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Dondurma

Uzun süre saklanması arzu edilen yiyeceklerin -18 derecede dondurulması işlemidir. Sanayide bu değer -30'a kadar çıkabilir. Saklama koşulu da -18'in altında olmamalıdır. Ayrıca şekerli, sütlü, meyveli ve aromatik karışımların dondurulması ve dövülerek yapı verilmesi ile elde edilen soğuk tatlıya da verilen ad.