Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Düşes

Girişte veya atıştırmalık ya da garnitür olarak sunulan genellikle şu hamurundan yapılmış topların içerisine tuzlu, tatlı dolgular ile tamamlanan yiyecek. Bazen hamur için özel pişirme tarifleri reçeteler de verilir. Yanı sıra patates püresine tereyağ, yumurta sarısı eklenip krema sıkma torbası ile şekillendirilerek kızartılan garnitüre de düşes denir.