Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Elek

Kuru, taneli ve sıvı malzemeleri ayrıştırmak için kullanılan delikli süzgece benzer mutfak aleti. Deliklerinin genişliği elenecek malzemenin özelliğine göre değişkenlik gösterebilir. Taneli veya un gibi toz durumunda olan şeyleri yabancı maddelerden ayıklamak veya incesini kabasından ayırmak için kullanılan bu alet, tahta bir kasnak ve tek tarafa gerilmiş, gözenekli tel, kıl, bez vb.'inden oluşur.