Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Emülsiyon

Emülsiyon birbiri içinde çözelmeyen iki sıvının karışımıdır. Bir sıvı, öbürü içinde dağılmış durumundadır. Emülsiyon oluşma sürecine emülsifikasyon denir. Gündelik yaşamdaki emülsiyonların çoğu, yağ/su emülsiyonudur. Örneğin; tereyağ, margarin, süt, krema vb... Tereyağ ve margarinde su damlacıkları yağ ile çevrilidir (yağ içinde su emülsiyonu); süt ve kremada yağ damlacıkları su ile çevrilidir (su içinde yağ emülsiyonları). Örneğin; yumurta sarısı, hardal, sirke, limon suyu, tereyağı veya sıvı yağla yapılan sıcak veya soğuk sos yapım tekniğine de bu isim verilir.