Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Ezme

Çiğ, pişmiş, haşlanmış veya fırınlanmış ürünlerin bir ezici alet ile ezilmesi veya elekten geçirilmesi ile hazırlanan bu malzeme çok amaçlı kullanılır. Örneğin; meyve ezmeleri direkt sos olarak kullanılabilirler veya bazı taze veya kurutulmuş sebzeler ile çorbalar hazırlanabilir. Patates, kabak, havuç, bakla ezmeler ile garnitürler veya mezeler yapılabilir ya da badem, fındık gibi besinler ile çeşitli tatlılar yapılabilir; badem ezmesi gibi..