Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Fındık

Fındık ağacının yuvarlak biçimli, kabuklu küçük meyvesi. Hem çiğ hem de kavrulmuş olarak, gerek çerez gerekse atıştırmalık şeklinde kullanılır. Ayrıca diğer ürünlerin içinde de çeşitli kullanımları vardır. Genel olarak kendisi ve elde edilmiş ürünleri pastacılıkta, püresi de çeşitli soslarda ve kremalarda tercih edilir. Bütün, rendelenmiş, dövülmüş olarak piyasada bulunabilir. En çok çikolata sanayinde kullanılır. Ayrıca mutfaklarda fındık yağı da kullanılır.