Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Glase

Yiyeceğe parlaklık vermektir. Üç farklı yönde kullanılmaktadır: arpacık soğan, havuç ve şalgamı; şeker, tereyağı ve az su ile pişirme, fırında pişen bir eti kendi sosu veya yağı ile ıslatarak parlatma, bazı tatlıların üzerine pudra şekeri döküp üstten ısı vererek gratine yapma veya parlatmak. Böylece yiyeceklere daha fazla tat ve güzel görüntü verilir.