Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Glazür

Aslında glasaj veya glaze etme ile benzerlik taşır. En basit şekli ile tatlı, pasta, kurabiye, kek gibi pastacılık ürünlerinin pudra şekeri, su ve çeşitli aroma verici maddeler ile (su yerine meyve suyu da olabilir) karıştırılması ile elde edilen madde ile kaplanmasıdır. Bu maddeye kısaca glazür denir. Glazürlerin su bazlı olanlarının yanı sıra yağ bazılı olanları da vardır.