Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Graten Yapmak (Gratine)

Yiyeceklerin üzerinde albenili kabuk oluşturmak için kullanılan yöntem. Özellikle rende peynir ve granül ekmek karışımı ile fırınlanacak yiyeceğin üzeri kaplanır ve fırın kabı kısa bir süre yukarıdan verilen ısı altında tutulur. Böylece üst tabaka altın sarısı bir renk alır. Genellikle daha önce herhangi bir  teknik ile pişirilmesi tamamlanmış yemekler için kullanılır. Böylece yiyecek tam pişer, içerisi yumuşak kalır, dışı çıtır olur. Bazen pişirilmemiş yiyecekler için de graten etme yöntemi kullanılabilir. Gratine edilen yiyecek fırına sürüldükten sonra doğrudan masaya servis edilmelidir. Yemeğin üzerinin kızarması için fırının ızgarasının önceden ısıtılması gerekir.