Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Güllaç

Nişasta ile hazırlanmış kurutulmuş ince yufkalar, süt, şeker kullanılarak hazırlanılan, özellikle Ramazan ayında yapılan Türkiye'ye özgü bir tatlı. Üzeri geleneksel olarak nar tanesi ile süslenir, arasına ceviz konulur. Lezzet ve aroma için gül suyu eklenir. Bu yüzden aslında esas ismi güllü aş olup zaman içinde güllaç olarak yerleşmiştir.