Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Hacim

Bir cismin uzayda kapladığı yer miktarıdır. Hacim birimi metreküp'tür. Sıvı ve gazların hacim birimleri de litredir. Maddelerin hacimleri sıcaklık ve basınca bağlı olarak değişebilir. Mutfakta gıdaların hacimlerini belirlemek için ölçü kapları ve tartı kullanılır. Ayrıca her boy kaşık, bardak, fincan, kase gibi ekipmanlar ölçü için kullanılırlar; fakat her maddenin bu ekipmanlara tekabul eden ağırlığı farklıdır. Örneğin; 1 bardak un ile bir bardak su arasında gramaj olarak fark vardır. Mutfaklarda pratik ölçülendirme yerine (bardak, kaşık vb. gibi) teknik ölçülendirme (terazi, ölçü kabı gibi) ekipmanları kullanılarak tariflerin hazırlanması tavsiye olunur. Böylece sapmalar önlenir, standartlaşmaya gidilir.