Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Mutfak Sözlüğü

Hafif Ateşte Pişirme

Yiyeceklerin az ısıda, ocak üstünde veya fırında, uzun süre pişirilmesi işlemi. Bu işlemde genellikle fazla su kullanılmaz. Yiyeceğin kendi suyunu salması ve bunun içinde pişmesi sağlanır. Buharlaşma ile sıvı kaybı olmasın diye de tencere kapağı kapalı tutulur.